Svjetska zvijezda Lola Astanova dolazi na WTA turnir u Makarsku

Energična pijanistica Lola, izuzetno popularna na Instagramu s preko 1,1 milijun pratitelja, svoj će raskošni talent pokazati na ženskom teniskom turniru podno Biokova uz emotivne interpretacije klasične glazbe na klaviru.


Lola Astanova, svjetski poznata pijanistica poznata po svojim emotivnim interpretacijama klasične glazbe i upečatljivoj pojavi, stiže na WTA Makarska Open by Valamar, ženski teniski turnir koji će se održati u gradu podno Biokova od 5. do 11. lipnja. Lola je nedavno bila u središtu pozornosti domaće javnosti zbog navodne veze s glazbenikom Stjepanom Hauserom, no ona je to demantirala rekavši da je “evidentna energija među njima bila samo stvar glazbe”. U Makarskoj će se svi gosti moći uvjeriti u njezin veličanstveni talent.

Ovo nije prvi put da Lola posjećuje Hrvatsku – svirala je 2019. na finalnoj večeri WTA turnira u Bolu. Tom prigodom, na poznatom Zlatnom ratu, snimila je spot koji je na YouTubeu pogledalo više od 1,6 milijuna obožavatelja, no za sve sudionike i goste ovogodišnjeg WTA turnira u Makarskoj, Lola priprema pravu glazbenu poslasticu.

Lola je poznata po svojim energičnim interpretacijama skladbi Chopina, Liszta i Rachmaninoffa. Sa samo šest godina pohađala je specijaliziranu školu za darovitu djecu u Uzbekistanu, a s osam godina započela je turneje kao koncertni pijanist. Nastupila je i s Andreom Bocellijem na Venecijanskom bijenalu te je danas jedna od najtraženijih pijanistica na svijetu. Studirala je na Moskovskom državnom konzervatoriju P. I. Čajkovskog, a 2003. emigrirala je u SAD, gdje je danas apsolutna zvijezda. Na Instagramu je prati preko 1,1 milijun obožavatelja.

Moja mama je profesorica klavira i zapravo je bila protiv toga da sviram klavir, no tata je inzistirao i odveo me kod cijenjene profesorice Tamare Popovich. Jako sam strastvena prema glazbi koju sviram. Sva djela koja odaberem svirati vrlo su osobna i mislim da je to važno kako bi publika osjetila emocije“, rekla je Lola u jednom od svojih intervjua.

Osim dolaska svjetske glazbenice koja će izvesti nekoliko djela, turnir u Makarskoj će obilježiti i 50. rođendan Ženske teniske asocijacije (WTA), a nastupit će 40-ak najboljih tenisačica iz Švedske, Nizozemske, Belgije, Slovačke, Crne Gore, Italije.