Tematski park Bajkovita šuma uskoro otvara svoja vrata znatiželjnim avanturistima!

U Međimurskim dvorima održana je početna konferencija projekta Tourex – čija se implementacija provodi u suradnji s tvrtkom Malo selo d. o. o. (Hrvatska) i Pannonia Inferior Kft. (Mađarska). Projekt je sufinanciran iz Interreg V – programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je €349.210,00 s intenzitetom potpore od 75 posto.

Obje tvrtke vode obiteljske restorane koji njeguju regionalnu gastronomsku ponudu i tradiciju te samim time predstavljaju turističku atrakciju na svojem tržištu.

„Cilj projekta je diversificirati turističku ponudu razvojem novih proizvoda. Projekt „Zrinski – čuvari iz prošlosti“ zajednički je osmišljen turistički proizvod, temeljen na lokalnim legendama i mitovima. Projektom će se razviti zajednički povijesni i bajkoviti sadržaj koji će se prezentirati inovativnim IT rješenjem (software i hardware, uključujući proširenu stvarnost) koji će biti dostupan na lokacijama projektnih partnera. Ovakav turistički proizvod dopunit će postojeću ugostiteljsku ponudu i osigurati sadržaje za dolazak i duži boravak gostiju na destinacijama“, poručuju organizatori.

Gastronomski brend „Zrinski“ predstavljat će novi, zajednički prekogranični gastronomski turistički proizvod koji će biti korišten u restoranima s obiju strana granice. U sklopu ove aktivnosti izdat će se kuharica „Zrinski“ koja će uključivati i nekoliko recepata specijaliteta koji se pripremaju u restoranima projektnih partnera, a koja će biti objavljena u atraktivnom izdanju.

Glavni cilj Bajkovite šume je ponuditi aktivan, zabavan i edukativan odmor djeci, obiteljima i putnicima namjernicima svih dobnih skupina, uspostavljajući vezu s prirodom koju su mnogi od nas izgubili kao posljedicu života u modernom svijetu. 

Kroz Bajkovitu šumu vodit će vas Veronika Aurora Zrinski s Jurjom Zrinskim te upoznat će vas s tajnovitim stanovnicima ove magične šume. Samo oni koji će slijediti njihove upute imat će nevjerojatnu priliku susresti se sa strašnim pozojem, kako u Međimurju nazivaju zmaja, a kojeg je jedino dječak Grabancijaš uspio ukrotiti ili pak s Jednorogom koji ulazak u šumu odobrava samo osobama dobrog srca te Murskim deklicama čija narav ovisi o naravi čovjeka.

Tematski park Bajkovita šuma namijenjen je obiteljima, kao i djeci predškolske i školske dobi s ciljem očuvanja, promicanja održivog razvoja prirodne i kulturne baštine.

„Veselimo se realizaciji projekta i s nestrpljenjem iščekujemo dan kada ćemo otvoriti vrata svojim prvim posjetiteljima u kolovozu ove godine“, zaključuju organizatori, Tatjana i Marijan Martinjaš.