Vjenčanja na seoskom imanju Rakić: Priroda kao idealna pozadina za najvažniji dan u životu

Dan vjenčanja je jedan od najvažnijih dana u životu svakog para, a izbor mjesta i stila vjenčanja predstavlja važan izazov. Doznajte zašto ruralna vjenčanja i vjenčanja u prirodi postaju sve popularniji izbor među mladencima širom svijeta pa tako i u Hrvatskoj.

Ladies and Gentlemen Weddings by Vuri Matija

Povezani s prirodom i tradicijom

Ruralna vjenčanja sve su popularnija među mladencima koji traže intimniju i autentičniju proslavu. Ova vrsta vjenčanja obično se održava u ruralnim područjima, u seoskim kućama, šumama, voćnjacima ili na livadama, a uključuje elemente prirode, rustikalne dekoracije i tradicionalne običaje.

Osim prekrasnih lokacija i idilične atmosfere, ruralna vjenčanja nude niz mogućnosti za personalizaciju i prilagodbu, omogućavaju parovima da se povežu s prirodom i da se odmaknu od gradske vreve. Mnogi parovi koji organiziraju ovu vrstu vjenčanja ističu da je to savršen način da se pobjegne od stresa modernog života i da se provede vrijeme s obitelji i prijateljima u prirodi.

Ladies and Gentlemen Weddings by Vuri Matija

Upravo te želje i potrebe svojih gostiju osluhnula je i Jasmina Rakić Horvat, vlasnica Seoskog turizma Rakić u Čabrajima, nedaleko od Križevaca. „Seoska gospodarstva su idealno mjesto za organizaciju vjenčanja jer nude prekrasne pejzaže i ambijent. Mladenci se odlučuju za naše imanje jer je mirno, opuštajuće, a istovremeno im omogućava da stvore jedinstvenu atmosferu.
Ono što nas čini posebnima su običaji i tradicija koji se ovdje njeguju i prenose s generacije na generaciju“, istaknula je Rakić Horvat te nadodala da parovi imaju mogućnost uključivanja tradicionalnih običaja i elemenata u svoje vjenčanje. Na primjer, neki parovi biraju organizirati vjenčanja u sezoni žetve kako bi svoje goste upoznali s tradicionalnim načinom života na selu. Također, mnogi parovi odabiru rustikalne dekoracije koje su inspirirane prirodom i tradicionalnim obrtima, poput cvijeća iz vrta, drvenih stolova i stolica te ručno izrađenih ukrasa. Drugim riječima, Seoski turizam Rakić nudi niz mogućnosti za personalizaciju i prilagodbu najvažnijeg događaja.

Robert Kale Weddings

Proslava ljubavi na jedinstven i autentičan način

Vjenčanja na seoskim gospodarstvima mogu biti istovremeno i moderna i atraktivna. Mladenci mogu birati različite teme poput vintage, rustikalne ili modernističke, a dekoracija prostora će pratiti odabranu temu. Ova vrsta vjenčanja nudi veliku slobodu u kreiranju prostora, ali se uvijek uzima u obzir priroda koja okružuje mjesto i naglašava njezinu ljepotu.

Šetnja pored nepreglednih vinograda ili vožnja uz jezero, ceremonija na otvorenom, prirodna svjetlost i osvjetljenje svijećama – samo su neke od opcija koje su dostupne na ovoj već nadaleko poznatoj lokaciji za vjenčanja. Ovakvo vjenčanje je i ekološki prihvatljivija opcija. Uz minimalnu upotrebu električne energije, koristeći svjetlost svijeća i lampiona, vjenčanje u prirodi omogućava očuvanje okoliša na najbolji mogući način.

Ladies and Gentlemen Weddings by Vuri Matija

„Vjenčanja u prirodi omogućavaju parovima da stvore sjećanja koja će trajati cijeli život. Naše imanje savršeno je mjesto za takva događanja i ponosni smo što možemo pružiti jedinstveno iskustvo našim gostima uz mogućnost cjelokupne organizacije vjenčanja na našem imanju“, istaknula je Rakić Horvat.

Svi mi želimo da naš poseban dan bude savršen, a uz jedinstvene i nezaboravne opcije za sve parove koji žele stvoriti posebna sjećanja za sebe i svoje goste, njihova obitelj odgovara i na potrebe za ručno rađenim dekoracijama i poklonima poput košara za voće, pozivnicama, ukrasnim svijećama i drugim personaliziranim predmetima za vjenčanja.

Robert Kale Weddings

Jedan od najvažnijih i neizostavnih elemenata ovakvog vjenčanja su naravno hrana i piće, a ponuda proizvoda s njihova OPG-a uključuje široku paletu domaćih proizvoda izravno s njihovih polja i iz njihovih voćnjaka. Njihovi proizvodi postali su prepoznatljivi po kvaliteti i okusu, a rezultat toga su razni specijaliteti, sočni i ukusni zalogaji, poput umaka, juha, svježih salata, raznih vrsta sireva, rakija i likera koji se izrađuju na tradicionalan način.

Ladies and Gentlemen Weddings by Vuri Matija

Opustite se vozeći se traktorom oko jezera!

Seoski turizam Rakić nudi i mnoge mogućnosti za zabavu i aktivnosti za goste, kao što je primjerice vožnja starim traktorom marke Deutz iz 1951. godine, idealna za sve one koji žele iskusiti prekrasan krajolik oko jezera Čabraji na jedinstven i autentičan način. „Naš vozač provest će vas kroz slikovito prigorsko selo, nepregledne vinograde te netaknutu prirodu koja okružuje jezero, gdje ćete moći zabilježiti jedinstvene fotografije vašeg najvažnijeg dana. Također, u našoj ponudi je i smještaj u autohtono uređenim apartmanima što doprinosi dodatnom doživljaju duha prošlih vremena i stvara posebnu atmosferu“, istaknula je Jasmina Rakić Horvat.

Sve u svemu, ruralna vjenčanja su sve popularniji izbor parova koji žele drugačije, nekonvencionalno i autentično vjenčanje. Priroda, tradicija, domaći proizvodi i personalizacija samo su neki od razloga zašto su ovakva vjenčanja u trendu.

Bez obzira na to tražite li mjesto za vjenčanje, rođendansku proslavu ili bilo koji drugi događaj, Seoski turizam Rakić ima sve što vam treba, kako bi vaš poseban dan bio onakav kakav ste oduvijek željeli.