Opatija u znaku džentlmena i senzualnih plesova

Gotovo šest stotina zaljubljenika u senzualne plesove iz više od trideset zemalja, dvadeset plesnih instruktora i osam internacionalnih DJeva okupit će se i ove godine od 2- do 5. lipnja na četvrtom internacionalnom festivalu bachate i kizombe u Opatiji

Bogat dnevni sadržaj prepun plesnih radionica pod vodstvom najkvalitetnijih svjetskih instruktora i noćni plesni partiji na nekoliko plesnih podija u Centru Gervais, show nastupi i plesni punktovi na različitim lokacijama u gradu samo su neki od sadržaja koji u Opatiju privlače plesne entuzijaste iz cijelog svijeta. Riječ je o jedinstvenom turističkom proizvodu, to jest pioniru takve vrste turizma u Hrvatskoj koji uz potporu Turističke zajednice grada Opatija, Grada Opatija i Festivala Opatija nudi aktivni plesni odmor.

Program počinje 2. lipnja navečer, u Gervais centru, gdje će prvi polaznici ugrijati plesne podije, dok je svečano otvorenje rezervirano za petak, 3. lipnja, od 20 sati na prekrasnoj terasi hotela Kvarner čija će pozornica biti središnja točka spektakularnih večernjih show nastupa plesnih profesionalaca koje ostavljaju bez daha.

Ovogodišnji festival ima posebnu tematiku pod geslom “Return of the gentleman” koja će se uklopiti u sve segmente festivala, kao što su specijalne radionice o plesnom bontonu i tematski partiji, a birat će se i Best Gentleman festivala.

Sam program udovoljit će svim plesnim apetitima. Dnevne plesne radionice u Gervais centru od petka do nedjelje namijenjene su plesačima s određenim plesnim predznanjem koje će uz kreativan pristup instruktora nadograditi novim tehnikama i podići svoje vještine na sljedeću plesnu razinu. Kada žele uzeti predah od radionica ili se samo opušteno družiti i upoznavati, tu su za njih takozvani daily socials, također u Gervais centru, gdje tijekom dana mogu ležerno zaplesati u ritmovima koje diktiraju DJevi. Večernjem kasnom noćnom programu u Gervais centru koji traje do zore, polaznici se posebno raduju zbog raznih plesnih animacija, posebnih dress codeova i iznenađenja koja za njih pripremaju organizatori.

Festival Summer Sensual Days, Opatija pod službenim motom “Royal feel event with a soul” dijeli, njeguje i promovira gospodsku notu destinacije u kojoj se i održava.

Više informacija i detaljan pregled programa i možete pronaći na www.summersensual.com/opatija.