65 godina vjernosti Opatijskoj rivijeri

Iz Opatije dolazi lijepa priča o vjernosti. Nizozemac Cornelius tu je prvi put došao kao osamnaestogodišnjak i 65 godina nije promijenio mjesto godišnjeg odmora.

Cornelius Mellaart već 65 godina dolazi na Opatijsku rivijeru. Prvi je puta došao slučajno, kao momak, kada je s grupom motorista krenuo na putovanje do Makedonije. Umorni, stali su u Opatiju da se okrijepe, a put ih je nanio kod Blaženke Kinkela. Uz obrok, ona je mladićima ponudila i smještaj. Bila je toliko ljubazna da je Corneliusu ustupila krevet, dok je ona sa suprugom spavala na podu… Od tada je svake godine dolazio kod njih u Opatiju, sve dok djeca njegovih domaćina nisu narasla i dobila svoju sobu. Cornelius se tada preselio u Iku, kod domaćina Dušana Kadmena gdje boravi kao gost u kontinuitetu već 55 godina.


Povodom 65. obljetnice Turistička zajednica grada Opatije, Grad Opatija i MO Ika organizirali su svečano primanje uz prigodne poklone i slavljenički šampanjac, a pričajući svoju opatijsku priču, gospodina Mellaarta svladale su emocije. “Ovdje se osjećamo kao kod kuće, ovaj kraj je kao naš drugi dom , imamo dobre prijatelje, naučili smo ponešto hrvatskog, posebice moja supruga. Ovo je raj, ništa bolje od ovoga ne možete poželjeti”, emotivno je izjavio g. Cornelius.


„Vjeran gost je najbolji gost. Stoga smo ponosni na ove lijepe, ne samo godine, već i desetljeća vjernosti kojima su nam naši dragi gosti iskazali veliku čast. To znači da su prepoznali prirodne ljepote, brojne sadržaje koje nude Opatija i njena okolica ali i predani trud i ljubaznost naših ljudi“ – izjavila je direktorica Turističke zajednice Grada Opatije Suzi Petričić.


Ova je obljetnica prilika da se podsjetimo i još nekih drugih vjernih opatijskih gostiju koji su ostvarili poštovanja vrijedne jubileje dolazaka na našu rivijeru. Najinteresantnija priča vjernosti Opatiji zasigurno je priča gospođe Marion Spiero iz Milana koja je odmor u Opatiji uzastopno provodila čak 81 godinu, a u tom impresivno dugom razdoblju, 73 godine je boravila u hotelu Kvarner i to uvijek u istoj sobi!
Gospođa Simon Denis Maudet Odile i gospodin Guy August Jozeph Maudet iz Nantesa, 2014. godine obilježili su 40 godina kontinuiranog dolaska na odmor u Opatiju, a pola stoljeća vjernosti Opatiji obilježili su gospođa Helma Graf iz Frankenthala (Njemačka), te gospođa Helga Nüchtern iz Beča.

  1. godine gospoda otac i sin Duško i Zoran Đermanović proslavili su zajedno s Turističkom zajednicom grada Opatije 50 godina vjernosti Opatiji – i to uvijek boraveći u hotelu Ambasador.
    Više info:
    www.visitopatija.com