Pravila privatnosti

Ovim Pravilima privatnosti želimo vas obavijestiti da AUTENTIKA, obrt za poslovno savjetovanje, informacije i komunikacije poštuje vašu privatnost i obvezuje se štititi ju tijekom obavljanja svojih djelatnosti.

Vaša privatnost štiti se i tijekom i nakon vašeg posjeta web-stranici AUTENTIKA (www.autentika.hr).

Cilj Pravila privatnosti je da vas na što jednostavniji način obavijestimo o tome koje osobne podatke prikupljamo i obrađujemo, koje su nam osnove i svrhe za prikupljanje i obradu, kako obrađujemo osobne podatke, koliko ih dugo pohranjujemo, s kime ih dijelimo te kako štitimo osobne podatke koje posjedujemo.

U Pravilima privatnosti posebna pozornost posvećuje se pravima svih fizičkih osoba glede njihovih prava na pristup svojim osobnim podacima, kao i njihovim pravima u vezi zaštite svojih osobnih podataka. Od 25. svibnja 2018., kada su se počeli primjenjivati novi propisi u zaštiti osobnih podataka – Opća uredba o zaštiti podataka (poznatija kao GDPR) i novi Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka („Narodne novine“, broj 42/18), AUTENTIKA, kao voditelj obrade osobnih podataka, s posebnom pažnjom postupa u zaštiti osobnih podataka korisnika usluga.

Preporučujemo da pažljivo proučite ova pravila kako biste razumjeli kako ćemo postupati s vašim osobnim podacima.

KOJE OSOBNE PODATKE AUTENTIKA PRIKUPLJA I OBRAĐUJE

U okviru svog poslovanja AUTENTIKA može prikupljati sljedeće kategorije osobnih podataka, prema kategorijama ispitanika i pravnim osnovama, kako slijedi:

 • na temelju važećih propisa iz radno-pravnih odnosa, za potrebe ostvarivanja prava i obveza iz radnog odnosa, prikupljamo i obrađujemo osobne podataka svojih radnika (npr. ime i prezime, OIB, spol, datum rođenja, državljanstvo, adresa prebivališta odnosno boravišta, podaci o stručnom obrazovanju i sl.)

 • na temelju poslovne potrebe, radi izvršenja ugovora, prikupljamo i obrađujemo osobne podatke ugovornih strana s kojima se nalazimo u ugovornom odnosu te osobne podatke o fizičkim osobama i odgovornim osobama u pravnim subjektima s kojima namjeravamo sklopiti ugovor, za potrebe sklapanja ugovora (npr. ime i prezime, OIB, kontakt podaci, IBAN i sl.)

 • na temelju poslovne potrebe, radi izrade statistike uporabe naših web-stranica, kao i za potrebe sigurnosti web-stranica, prikupljamo i obrađujemo pristupnu IP-adresu posjetitelja web-stranica,

 • na temelju vašeg upita i komunikacija s vama prikupljamo vaše osobne podatke (npr. ime i prezime, mail adresu, kontakt broj, naziv tvrtke i sl.).

Prilikom prikupljanja podataka poštujemo Vaše pravo na „smanjenje količine podataka“ tj., prikupljamo samo osobne podatke koji su nužni u odnosu na svrhu za koju ih prikupljamo.

AUTENTIKA ne obrađuje osobne podatke koji bi, s obzirom na prirodu, opseg, kontekst i svrhu obrade, predstavljali visok rizik za prava i slobode pojedinaca. Kod postojanja vjerojatnosti za takvu vrstu obrade prethodno bi proveli procjenu učinka na zaštitu osobnih podataka, a po potrebi se savjetovali i s Agencijom za zaštitu osobnih podataka, kao nadzornim tijelom.

Kako upotrebljavamo osobne podatke

Sljedeće vrste osobnih podataka mogu se prikupljati, pohranjivati i koristiti:
 • Podaci o vašem računalu uključujući vašu IP adresu, geografsku lokacija, vrsta i verzija preglednika te operativni sustav.

 • Informacije o vašim posjetima i korištenju ove web stranice uključujući izvor preporuke, duljina posjeta, prikazi stranica i navigacijski putovi web stranice.

 • Podaci koje unosite kada nas kontaktirate putem naše web stranice, kao npr. ime i prezime, e-pošta, broj telefona i sl.

 • Podaci koje unosite kako biste postavili pretplatu na naše mailove i/ili biltene.

 • Informacije koje se generiraju tijekom korištenja naše web stranice, uključujući kada, koliko često i pod kojim okolnostima ga koristite.

 • Svi drugi osobni podaci koje nam pošaljete.

Korištenje osobnih podataka

Osobni podaci koji su nam dostavljeni putem naše web stranice koristit će se za svrhe navedene:

 • Administriranje naše web stranice i poslovanja.

 • Personaliziranje naše web stranice za vas.

 • Omogućavanje vašeg korištenja usluga dostupnih na našoj web stranici.

 • Slanje vam izvoda, računa i podsjetnika za plaćanje, i prikupljanje plaćanja od vas.

 • Slanje vam marketinških komercijalnih komunikacija

 • Slanje vam obavijesti e-poštom koje ste izričito zatražili.

 • Slanja vam newslettera na vaš mail ako ste se prijavili za njega (možete se odjavite u bilo kojem trenutku).

 • Slanje vam marketinških komunikacija koje se odnose na naše poslovanje ili poslovanja trećih strana za koje mislimo da bi vas mogli zanimati.

 • Postupanje s upitima i pritužbama koje ste podnijeli ili se odnose na vas naše web stranice.

 • Održavanje sigurnosti naše web stranice i sprječavanje prijevara.

 • Provjera usklađenosti s odredbama i uvjetima koji reguliraju korištenje naše web stranice.

 • Ostale namjene.

Nećemo, bez vašeg izričitog pristanka, dati vaše osobne podatke bilo koje treće strane za njihov ili izravni marketing bilo koje treće strane.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke ne čuvamo duže nego što je potrebno. Koliko je potrebno, ovisit će o okolnostima svakog slučaja, uzimajući u obzir svrhu prikupljanja osobnih podataka.

Zadržat ćemo Vaše osobne podatke prema potrebi kako bismo Vam pružili pristup našim uslugama. Ako želite zatražiti da više ne koristimo vaše osobne podatke, kontaktirajte nas na mail: [email protected]

Sigurnost osobnih podataka

Sigurnost Vaših osobnih podataka nam je vrlo važna. Pridržavamo se Pravila za zaštitu osobnih podataka koja su u skladu sa zakonskim propisima za zaštitu osobnih podataka. Koristimo stroge postupke i napredne sigurnosne značajke kako bismo spriječili neovlašteni pristup i krađu. Nijedna metoda prijenosa putem Interneta ili različitih načina elektroničke pohrane nije 100 posto sigurna. Stoga ne možemo jamčiti apsolutnu sigurnost.

Web stranica može sadržavati veze na web stranice trećih osoba. Ako pratite vezu na bilo koju od tih stranica, imajte na umu da te web stranice imaju svoja pravila privatnosti i da ne prihvaćamo nikakvu odgovornost niti odgovornost za ta pravila. Savjetujemo vam da pažljivo pročitate pravila privatnosti na svakoj web lokaciji koju posjećujete.

Vaša prava i kako ih možete ostvariti

AUTENTIKA poštuje vaše pravo na privatnost te osobne podatke prikuplja i obrađuje samo uz postojane zakonitih osnova obrade, a ispitanici u svakom trenutku zadržavaju određena prava u odnosu na obrade njihovih osobnih podataka, osobito:

 • Pravo na pristup osobnim podacima

 • Pravo na kopiju osobnih podataka

 • Pravo na ispravak osobnih podataka

 • Pravo na brisanje osobnih podataka („pravo na zaborav“)

 • Pravo na ograničenje obrade osobnih podataka

 • Pravo na prigovor

U svakom trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu svojih osobnih podataka. Autentika će o vašem prigovoru odlučiti u roku od mjesec dana od dana njegova zaprimanja. Svoja naprijed navedena prava možete ostvariti na sljedeći način:

 • Pravo na pritužbu

Izmjene pravila privatnosti

S obzirom na moguće izmjene u zakonskoj regulativi ili u našim internim aktima, predlažemo da povremeno provjerite sadržaj ovih Pravila privatnosti.

O svakoj promjeni Pravila privatnosti bit ćete obaviješteni putem naše web stranice www.autentika.hr

Ova Pravila privatnosti stupila su na snagu 11. veljače 2022. godine

Kolačići (eng. “COOKIES”) i slične tehnologije

AUTENTIKA upotrebljava kolačiće Google Analytics kako bismo poboljšali Vaše korisničko iskustvo pregledavanja i funkcionalnosti web lokacije. Kolačići su tekstualne datoteke koje mogu biti pohranjene na Vašem računalu, koristi ih Vaš web preglednik.