Na VinMarKon konferenciji razgovarat će se o marketingu i vinskom turizmu

“Vrijeme u kojem je na vinskom tržištu bilo moguće egzistirati bez osnovnih marketinških znanja i alata odavno je iza nas. Ako i dalje smatrate da je za tržišni uspjeh dovoljno imati (samo) dobar proizvod – ovo nije konferencija za vas! No, ukoliko ste svjesni da je marketing sastavni dio vašeg (budućeg) uspjeha – dobrodošli ste nam se pridružiti.” – riječi su kojima su organizatori druge po redu konferencije o vinskom marketingu – VinMarKon2022 – uputili vinarima i vinskim profesionalcima uz poziv na sudjelovanje.

VinMarKon 2022 održat će se 3. ožujka u zagrebačkom hotelu International, a očekuje se da će okupiti preko 80 sudionika – prvenstveno vinara, vinskih profesionalaca i sommeliera. Ovogodišnji novitet je sudjelovanje delegacija vinara iz susjednih zemalja, a već postoje i naznake kako bi konferencija mogla uskoro poprimiti regionalni karakter.

Ovogodišnja krovna tema VinMarKona je vinski turizam, a konferencija je sastavljena od uvodne panel-diskusije te niza predavanja, koji prate problematiku vinskog turizma na nacionalnoj, regionalnoj i individualnoj razini.

Izazovnu 2022. godinu koja je pred nama odlučili smo posvetiti temi vinskog turizma. Vinarstvo i turizam snažno su i neodvojivo povezani u svakoj vinskoj zemlji, a naročito u Hrvatskoj u čijem gospodarstvu turizam čini preko 20% BDP-a. Hrvatska, kao i cijela regija, svjedoče uzlaznom trendu razvoja vinarstva i vinskog turizma koji – logično – rezultiraju sve zahtjevnijim potrošačima i snažnom konkurencijom.” – pojasnila je Irena Lučić, organizatorica konferencije.

Predavanja su interaktivna i dinamična, a teme prezentiraju govornici s bogatim iskustvom u navedenom području. Na popisu imena koja će svoja znanja i iskustvo prenijeti sudionicima nalaze se lica već otprije poznata vinskom svijetu, poput dr.sc. Žarka Stilina, voditelja udruge Vina Kvarnera, Ivane Alilović, direktorice TZ Zagrebačke županije, najpoznatijeg hrvatskog vinskog blogera i vinopije Nenada Trifunovića, vlasnika kultnog Boškinca Borisa Šuljića, ali i brojni drugi predavači, redom eksperti u svojim područjima poslovanja. “Umjesto teorije, fokusirani smo na prijenos postojećih iskustava, dobre prakse i korisnih primjera koji su u potpunosti primjenjivi u poslovnoj stvarnosti.” – poručuju iz organizacije. Prilika je to za edukaciju, konstruktivnu diskusiju, razmjenu ideja i networking.

Važnost konferencije prepoznale su brojne turističke zajednice, koje su vinarima – sudionicima konferencije – izašle u susret sufinanciranjem troška sudioničke kotizacije.

Organizatori konferencije su diWine j.d.o.o. – tvrtka specijalizirana za organizaciju vinskih događanja, te udruga Vinoljupci. Prijave za sudjelovanje moguće su do 25. veljače 2022. putem linka https://forms.gle/kX9Rbu47fAP5q2ik8. Sve informacije o konferenciji, sufinanciranju i programu potražite na https://www.diwine.com.hr ili na FB stranici https://www.facebook.com/DiWineProjectCroatia.

Pozivamo vas i da pogledate snimku panel-diskusije VinMarKon-a 2020 na temu „Strategija vinskog marketinga u Hrvatskoj“ https://www.youtube.com/watch?v=7npavUCsZ2E