Priče su sastavni dionašeg života i pomažu nam da povežemo različite informacije u smislenu cjelinu.

Kada se radi o turizmu, autentične priče su ključne za privlačenje putnika i stvaranje jedinstvenog iskustva. Omogućuju nam da se upoznamo s kulturom i poviješću mjesta koje posjećujemo, da razumijemo lokalne običaje i tradiciju te da steknemo dublji uvid u ono što čini određeno mjesto posebnim i jedinstvenim te da otkrijemo skrivene dragulje, što može povećati vrijednost putovanja.

Osim toga, autentične priče pomažu u stvaranju emotivne veze s mjestom koje posjećujemo. Putovanja su emotivno iskustvo i putnici žele stvoriti dugotrajne uspomene. Kada se priče pričaju na zanimljiv i privlačan način, putnici se mogu povezati s mjestom i stvoriti dublju povezanost s njim. To pomaže u stvaranju povjerenja i lojalnosti prema destinaciji, što može dovesti do ponovnog posjeta i preporuka drugima.

Autentične priče također pomažu u promicanju održivog turizma. Kada putnici upoznaju lokalnu kulturu, povijest i tradiciju, to može pomoći u očuvanju kulturnog nasljeđa mjesta i potaknuti održivo ponašanje putnika. Osim toga, putnici mogu biti educirani o lokalnim izazovima i potrebama, što im može pomoći da postanu odgovorniji putnici i doprinesu održivosti destinacije.